Volvo XC90 Dizel testi


Gücünü dış tasarımına da yansıtan ender modellerden olan Volvo XC90’nın sürüşü o kadar keyifli ki, “keşke kaybolsam” gibi hain planlar yapabiliryosunuz.



Sürücülerin korkulu rüyası kış geldi çattı. Yağmurlar başladı ve buna bağlı olarak yollarımızda bulunan tüm delikler kapandı. Aman yanlış anlaşılmasın belediye çalışması falan değil. Her sonbahar ve kış mevsiminde yaşadığımız gibi su dolu çukurlardan bahsediyorum. Aracın bir parçasını orada bırakmamayı ümit edip, korkarak geçtiğimiz su birikintileri ve çukurlar sürücüleri korkutmaya başladı. Tabii ki sadece birkaç modele sahip insanlar bu korkuları pek yaşamıyor. Bunlardan biri Volvo XC90 sahipleri.

225/70 R16 lastik ve jant ebatlarına sahip olan araç su birikintilerinden etkilenmiyor. Özellikle denememize rağmen XC90 yoğun su birikintilerinden geçerken stabilitesini hiç bozmadı. Aynı şartlarda binek bir otomobil olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Büyük ihtimalle ayağı kaymış bir boğa kadar tehlikeli olabilirdi. Eyvah! diyeceğiniz çukurları bile çok az hissettiren aracın içerisinde mevsimlerin önemi yok gibi. XC90’nın kokpitindeyseniz mevsimleri adeta siz belirliyorsunuz.

Ülkemizde altı silindirli 3.2 litre 238 HP ve 4.4 litre 315 HP’lik V8 benzinli ile beş silindirli 2.4 litre 185 HP’lik turbo dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan Volvo XC90, gücü seven yapısıyla dikkat çekiyor. Hem sade hem de şık bir tasarıma sahip ender SUV’lardan biri olan XC90’nın sayfalarımıza konuk olan D5 motorlu versiyonu tutumluluğu da beraberinde getiriyor. Agresif kullanımlarıda seven aracı zorlamamıza rağmen 100 kilometrede ortalama 11 litre yakıt tüketti.

İç mekanda mükemmele yakın oturma pozisyonuyla sürücüsünü memnun eden araç, Volvo kalitesini her detayında hissettiriyor. XC90 zevkli tasarıma sahip gösterge grubu, (test aracında opsiyonel olarak yer alan) “Premium Sound Dynaudio” müzik sistemi ve “Sovereign Hide” siyah koltularıyla misafirlerine konukseverliğini gösteriyor. Yine opsiyonel olarak sunulan iç dikiz aynasına entegre dijital pusula, kaybolmaktan korkmadan XC90’la keşif yapmak isteyenler için ideal. Araçda bulunan “Kör Nokta Bilgi Sistemi” (BLIS) de çok faydalı.


Daha yeni Daha eski