Volkswagen Golf GTI testi 300 HP modifiye

Emin ellerde modifiye edilerek gücü 100 beygir artırılan Golf GTI çok etkileyici bir araç. Body kiti ve jantlarıyla öfkeli bakışlar fırlatan otomobil, 300 HP’yi yola yansıtıyor. Otomobil dünyasının merakla beklediği 0’dan 100’e programı NTV'de başladı ve bu programda yer alan araçların sürüş izlenimlerini artık sitemizde bulacaksınız. “Otomobil duayeni Saffet Üçüncü” ve “füturustik otomobil yazılarının baş kahramanı Celal Pir”in hazırladığı programda modifiye edilen araçların yanısıra extreme diye tabir ettiğimiz süper hızlı otomobillere de yer verilecek.

0’dan 100’e programından sayfalarımıza ilk olarak Golf GTI konuk oldu. 200 HP gücündeki standart Golf GTI, 280 Nm tork açığa çıkaran 2.0 litrelik turbo FSI motora sahip ve DSG vites kutusuyla yol alıyor. Bizim kullandıkça etkilendiğimiz Golf GTI’ın gücü ise 300 HP.

Modifiye edilen araçda ABT kit kullanılmış. Bilinçli modifiyenin en iyi örneklerinden olan aracın önce süspansiyon ve frenleri güçlendirilmiş. Mevcut turbo ABT tarafından hazırlanan turbo ile yer değiştirilmiş ve ayrıca elektonik üniteye de bu konfigürasyon için geliştirilmiş işletim programını yüklenerek Golf GTI’ın gücü 300 HP’ye yükseltilmiş. Zaten agresif bir görünümü bulunan GTI’ın body kiti aracın daha da tehditkar olmasını sağlamış. Yere çok yakın olan otomobilin lastik ve jantları da inanılmaz derecede alımlı.
Buraya kadar anlattıklarımız dahi haftalar süren çalışmaların ürünleri. Merak ettiğimiz nokta 300 HP’lik gücün performansıydı. Kontak anahtarını çevirdiğimizde kulağımıza gelen ses adeta olacakları işaret ediyordu. Ürkerek başladığımız sürüşde bize mükemmel motor ve egzos sesleri eşlik ediyordu. Turbonun ıslığını duydukça gaz pedalına daha da yüklendiğimizde ne denli güçlü ve başarılı modifiye edilmiş bir aracı kullandığımızı anladık. Ani yüklenmelerde bizleri defalarca koltuğumuza yapıştıran bir turbo güce sahip 300 HP’lik Golf GTI tam bir performans otomobiline dönüşmüş. DSG şanzımanla gayet uyumlu bir ikili olan motor, gücünü tamamen yola yansıtıyor. Kısa ve sert yaylar sayesinde virajları da çok seven araç gerçekten etkileyici.
Görünümüyle standart Golf GTI’dan hemen ayrılan araç, ince yanak lastikleri ve sportifliği artıran beş kollu jantlarıyla dikkat çekiyor. Ön panjurda ve bagaj kapağında bulunan ABT amblemleriyle de modifiye edildiğini anlatan 300 HP’lik Golf GTI’ın body kiti de çok şık duruyor. Kaslı ve erkeksi yapıya sahip olan aracın dört çıkışlı egzozu bulunuyor. Yere çok yaklaşan otomobille hızlı girilen virajlar bile sorun olmuyor. Sert ve spor süspansiyonlar sayesinde Golf GTI sürücüsüne güven veriyor.
NTV 0’DAN 100’E ÖZEL

NTV’de yayınlanan 0’dan 100’e programında yer bulan otomobillerin izlenimlerini aktarmaya çalışıyorum. Celal Pir ve Saffet Üçüncü ile Golf GTI’ı inceleme buldum, bazı modifiye aşamalarına da katıldım. Değerli yazarlarımızla birlikte hem otomobili kullandım hem de 300 HP’lik performansının nasıl yaratıldığına şahit oldum. Bu sayede araçların hazırlanış aşamaları, sürüş izlenimleri hatta yol performanslarını değerlendirecek olan Saffet Üçüncü ve Celal Pir ile beraber olacağım.
Daha yeni Daha eski