Audi A3 1.4 T 125HP testi

Devrim niteliği taşıyan ve direkt enjeksiyon teknolojisi ile turbo beslemeyi bir araya getiren TFSI motorla yol alacak olan Audi A3, 125 HP ile artık daha da çekici.


Üniversite gençliği başta olmak üzere kanı kaynayanların gözdesi. Erkekler için güzel kızların kalbini çalmak için kullanılan büyük bir silah. Kadınlar için de alımlılığı artıran iyi bir basamak. Tahmin ettiğiniz gibi Audi’nin gözbebeği A3’den bahsediyoruz. Markanın klasını her platformda başarıyla temsil eden A3, yıllardır ulaştığı satış rakamlarıyla da en çok talep gören modellerden olduğunu kanıtlıyor.


Bütün bunların yanı sıra artık A3 almayı düşünenler için cezbedici bir nokta daha var. Devrim niteliği taşıyan ve direkt enjeksiyon teknolojisi ile turbo beslemeyi bir araya getiren TFSI motor. Daha önce kullanılan 102 HP’lik ve en önemlisi de pek memnun kalınamayan 115 HP’lik FSI motorlara önemli bir alternatif olan 1.4 litrelik TFSI motor, maksimum 125 HP güç üretiyor. Dikkat çekici bir özelliği de 200 Nm olan maksimum torku oranının yüzde 80’İni 1250 d/d’dan itibaren kullanıma sunuyor. Bu sayede hatırı sayılır bir çekişe sahip olan Audi A3 1.4T, performansıyla sürücüsünü etkiliyor.
 
Diğer güç ünitelerinden biraz daha sesli çalışan ve hem A3 hem de A3 Sportback’te bulunan 1.4 TFSI motor, ilk etapta sadece 6 ileri manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. Devirli kullanımı seven motorun alt devirlerinde dahi problem yaşamıyorsunuz. Ara hızlanmalarda da sizi yarı yolda bırakmayan otomobil seri kullanımdan hoşlanıyor
Daha yeni Daha eski