Suzuki Akıllı Hibrit SUV Ailesi Türkiye’de!

Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye’de temsil ettiği Suzuki, geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Swift Hibrit modelinden sonra hem Vitara hem SX4 S-Cross modellerinin hibrit teknolojili versiyonlarını eş zamanlı olarak satışa sundu. 


Her iki modele de güç veren 1.4 litre 129 PS ve 235 Nm tork üreten Boosterjet motor, yeni bir elektrikli Değişken Supap Zamanlaması (VVT) sisteminin yanı sıra yeni yakıt enjektörleri ve daha yüksek basınçlı bir yakıt pompası gibi özelliklere sahip. Çok daha büyük hacimli, atmosferik motorlara (2,0 litre) eşdeğer güç ve tork üreten motor, Suzuki tarafından geliştirildi. 4x2 çekişli Vitara Hibrit ve SX4 S-Cross Hibrit, WLTP verilerine göre 100 km’de 5.7 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine sahip. Vitara Hibrit 4x4 ise 100 km’de ortalama 6.2 litrelik yakıt tüketim verisine sahip.

Suzuki Vitara Hibrit; sürüş güvenliğini desteklemek, kazaları önlemek ve günlük kullanımda sürücünün hayatını kolaylaştırmak üzere daha fazla sürüş destek sistemiyle donatılıyor. Radar Fren Desteği (RBS), yenilenen Vitara’da yerini monoküler kamera ve lazer radar (MFL) ile çalışan Çift Sensörlü Fren Destek Sistemi’ne (DSBS) bırakıyor. Sistem, aracın sürüş yönündeki araçları veya yayaları algılıyor, sürücüyü uyararak olası bir çarpışmayı önlemeye ya da çarpışma durumunda şiddetini azaltmaya çalışıyor. Suzuki’de ilk kez sunulan Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSM), aracın her iki yanındaki kör noktasında olan veya yaklaşan araçları tespit ederek, şerit değiştirme girişiminde LED uyarı lambası ve sesle sürücüyü uyarıyor. Arka kısımdaki iki yan radar sensörünü kullanan Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi (RCTA); geri viteste 8 km/s hıza kadar olan sürüşlerde veya park yerlerinden geri çıkışlarda yaklaşan bir araç karşısında, sürücüyü gösterge paneli üzerinden görsel ve sesli olarak uyarıyor. ‘Hız sınırı’ veya ‘girilmez’ gibi trafik işaretlerini algılayan Trafik İşareti Tanımlama Sistemi (TSR), ilgili trafik işaretini bilgi ekranında göstererek sürücünün dikkatini trafik işaretine çekiyor. Birden fazla işaret algılayan sistem, bir kerede en fazla üç işaret görüntüleyebiliyor. Yine Şerit Takip İhlal ve Uyarı Sistemi de trafik güvenliğini maksimize ediyor. Milimetre-dalga radarıyla öndeki araçla mesafeyi koruyarak takip eden Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) de, sürücü tarafından ayarlanan hızı maksimum hız sınırı olarak kabul ediyor ve sürücüye takip mesafesi desteği sağlıyor.

Kullanıcı ve yolcusuna her zaman güvende olduğunu hissettirmeyi amaçlayan SX4 S-Cross Hibrit; Suzuki’nin TECT sistemi sayesinde, bir çarpışma durumunda enerjiyi etkili bir şekilde emen ve dağıtan bir gövde yapısıyla sunuluyor. SX4 S-Cross Hibrit’te; Radar Fren Desteği (RBS), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC), EBD Destekli ABS, BAS (Fren Destek Fonksiyonu), ESP (Elektronik Stabilite Programı), HHC (Yokuş Kalkış Desteği), TPMS (Lastik Basınç Uyarı Sistemi), merkezi alarm sistemi, çocuk güvenlik kilidi ve çocuk koltuğu sabitleme mekanizması ile toplam 7 adet hava yastığı gibi güvenlik özellikleri standart olarak sunuluyor.

Suzuki Marka Direktörü Şirin Mumcu Yurtseven, “Artık Türkiye pazarındaki Jimny hariç tüm modellerimiz hibrit olarak yer alacak. Swift Hibrit ile yakaladığımız ivmeyi Vitara Hibrit ve SX4 S-Cross Hibrit’le birlikte güçlendireceğiz. 2020 yılı sonundan bu yılın ilk çeyreğine kadar olan dönem bizim için bir geçiş süreciydi. Ailenin tamamlanmasıyla, geçtiğimiz yıl Swift Hibrit’le yakaladığımız başarıyı, SUV modellerimizi de satışa sunarak artıracağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda, sene sonuna kadar 4 bin adede yakın hibrit araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Vitara ve SX4 S-Cross Hibrit için sadık müşterilerimize sınırlı sayıda özel fırsatlar sunduk. Avantajlı takas imkanlarımızla birlikte hibrit ailesini ilk olarak onlarla tanıştırdık. Bunun sonucunda, 100 adet Suzuki Vitara Hibrit ve SX4 S-Cross Hibrit’in ön satışını da ilk haftada gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Mart ayı itibariyle satışa sunulan Suzuki Vitara Hibrit ailesi 296 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla, SX4 S-Cross Hibrit ise 306 bin 900 TL’lik anahtar teslim satış fiyatıyla müşterilerin beğenisine sunuluyor. Suzuki Vitara Hibrit hem 4x2 hem 4x4 versiyonlarıyla tercih edilebilirken, SX4 S-Cross Hibrit ise sadece önden çekişli olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. 

Daha yeni Daha eski