BMW İ8 VE BMWİ KONSEPTİ


Hızlı ve elektrikli BMWi8 Türkiye’de

BMWi konseptinin elektrikli sportif üyesi BMWi8 Autoshow2012 için özel olarak Türkiye’ye getirildi. Sürdürülebilirlik ve bireysel mobilite çözümleriyle donatılan araç, elektrikli otomobil dünyasında çıtayı yükseltiyor. Düşük emisyon hacmi ve kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştıracak mobil teknoloji sistemlerine sahip olan BMWi8’in 2014 yılında satışa sunulması planlanıyor.


BMW i8’in dış gövde panellerinde karbon-fiber kullanımı aracın hem hafif olmasını hem de dayanıklı olmasını sağlıyor. Tamamı LED teknolojisi kullanan aydınlatmanın haricinde gövdesi üzerinde de LED ışıklandırmalar bulunuyor. BMWi8 131 beygir güç üreten ön taraftaki elektrikli motoru ve buna ek 223 beygir güç üreten benzinli motoruyla şimdiden otomobil severlerin hayallerini süslüyor. 0-100 km’ye 5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabilen aracın maksimum hızı ise 250 km. Bataryalarının şarj süresi 1 saat 45 dakika olarak belirtildi.

BMWi KONSEPTİ HAKKINDA
Geleceğin trendlerini ve ihtiyaçlarını lüks otomobille birleştiren BMWi konsepti geleceğe yönelik otomobil ve mobilite hizmetlerinin gelişimi ile ilham veren tasarım ve büyük oranda sürdürülebilirlik ile tanımlanan yeni bir yüksek kalite anlayışının ifadesi. BMW Group, BMW i ile amaca yönelik araç konseptleri, değer zincirinde sürdürülebilirlik odağı ve tamamlayıcı mobilite hizmetleri yelpazesi ile kişisel mobilite anlayışını yeniden tanımlayan geniş kapsamlı bir yaklaşım benimsiyor. BMW i markası, otomotiv dünyasına iki yeni otomobil sunuyor. Bir tarafta BMW i3 yer alıyor. Daha önce Megaşehir Otomobili olarak bilinen BMW Group’un ilk tümüyle elektrikli seri üretim otomobili olan ve BMW’nin markalaşmış niteliklerini gelecek için yeniden yaratan araç, temel olarak kentsel mobilite zorlukları üzerine odaklanıyor. Ardından geleceğe dönük, akıllı ve yenilikçi BMW i8 ise en modern haliyle bir spor otomobil. Plug-in hibrid çözümü ile olağanüstü sürüş deneyimini son derece düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle sunmak üzere yanmalı motor ile elektrikli çekiş sistemini bir araya getiriyor. Otomobillerden bağımsız olarak da kullanılabilen ek bir mobilite hizmetleri yelpazesi, araçların yanısıra BMW i’nin ayrılmaz bir parçası konumunda. Burada odak mevcut park alanlarının daha iyi kullanılmasını sağlayan çözümlerin yanı sıra yerel bilgi, intermodal rota planlaması ve premium otomobil paylaşımı ile akıllı navigasyon sistemleri üzerine.


BMW i8 HAKKINDA
BMW i8 sürdürülebilir modern spor otomobil vizyonunun gerçeğe dönüşmüş hali. Beş saniyenin altındaki 0 – 100 km/sa hızlanma değeri ile Avrupa döngüsünde 100 kilometrede 3 litrenin altındaki yakıt tüketimi değeri, şu anda yakın performansa ve yanmalı motora sahip herhangi bir otomobilin yeteneklerinin çok ötesindeki değerler. Evsel prizlerden şarj edilebilen lityum iyon bataryası sayesinde BMW i8, yalnızca elektrik motoru ile 35 kilometreye kadar yol alabiliyor. Ayrıca 2+2 kişilik araç, dört kişi için yeterli alan sunarak, günlük kullanımda yüksek düzeyde pratiklik sağlıyor.BMW i8 LifeDrive mimarisi; aracın spor otomobil karakterini güçlendirmek, dolayısıyla olağanüstü performans ile mükemmel sürüş dinamikleri sunmak için özenle uyarlandı. Ön aks modülündeki motor ve arkadaki yanmalı motor, yüksek gerilimli bataryayı taşıyan bir “enerji tüneli” ile birbirine bağlandı. Bu da aracın ağırlık merkezinin yere yakın olmasına ve sağladığı dinamik avantajlardan faydalanmaya olanak veriyor. Dinamik orantıları sayesinde BMW i8, hareket etmeden ve olağanüstü performansını görsel olarak ortaya koymadan önce bile ileri atılmaya hazır görünümü ile dikkat çekiyor. Sportif karakter iç tasarımda da kendini gösteriyor. Tüm BMW Grup araçlarında bulunan sürücü odaklı yaklaşımı geleceğe taşıyan BMWi8 Concept, sürücülere benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatacak.


Daha yeni Daha eski