4.3 MİLYON EURO'LUK BUGATTİ VEYRON


Dünyanın en pahalı ve en süratlı seri üretim spor otomobili markası Bugatti'nin Türkiye'deki temsilcisi Doğuş Otomotiv, tüm dünyada büyük ilgi gören Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u, İstanbul Autoshow'da Türk müşterilerin beğenisine sundu.

Türkiye'de ilk defa görücüye çıkan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'un anahtar teslim satış fiyatı 4.3 milyon Euro.

Merkezi ve mevcut tek fabrikası Fransa Molsheim'da bulunan Bugatti Automobiles SAS şirketi adına Türkiye genelinde tanıtım, pazarlama ve satış aracılığı faaliyetlerinde bulunan Doğuş Otomotiv, İstanbul Autoshow'da anahtar teslim fiyatı 4.3 milyon Euro olan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'u Türkiye'deki lüks ve prestijli süper spor otomobil severlerin ilgisine sundu.

İstanbul Autoshow düzenlenen Bugatti basın toplantısında konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Doğuş Otomotiv Bugatti Genel Müdürü Gino Bottaro, Doğuş Otomotiv'in Türkiye'de otomotiv sektörüne değer zinciri kavramını getirerek geniş yelpazede ürün ve hizmet sunduğunun altını çizerek, "Bugatti ilerici teknolojileri ile otomotiv dünyasının geldiği en üst seviyeyi temsil ediyor. Biz de Doğuş Otomotiv olarak Türkiye'de Bugatti markası gibi üstün bir markanın tanıtım, pazarlama ve satış faaliyetlerini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. 2007 senesinde Bugatti ile yaptğımız anlaşma sonrasında Bugatti'nin temsil edildiği 20. ülke olduk. Bizlere duydukları güven için sizlerin de huzunda bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum." açıklamasını yaptı.

Bugatti'nin tüm dünyada sipariş üzerine kişiye özel olarak üretildiğine dikkat çeken Bottaro, "1001 HP güç ve 1250 Nm tork üreten 8,0 litrelik W16 motorlu Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport, 2.6 saniyede 0–100 km/s hızlanmasını tamamlayabiliyor. 407 km/s'lik son hız değerine sahip dört tekerlekten çekişli Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport statik konumdan 300 km/s hıza 16.7 sn'de çıkabiliyor. Bu rakiplerinin yarısı bir süredir. Bu performansı düşündüğünüzde; Bugatti'nin ne kadar özel bir marka olduğunu açıkça görmek mümkündür. Bugatti'de üretilen araçların tamamı kişiye özel üretiliyor. Özetle Bugatti gerçek bir kolleksiyoner markası. Bizim de Doğuş Otomotiv-Bugatti olarak bu seneki kotamız 1 adet Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport." diyerek sözlerini tamamladı.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport
Sadece 150 adet üretilecek olan Bugatti Veyron 1.6 Grand Sport'ta açık tavanlı sürüş mümkün, bu da yüksek performanslı spor otomobile yeni bir boyut katıyor. Bir dizi yeni ve yenilikçi güvenlik ve donanım özelliklerinin ilave edildiği Veyron 16.4 Grand Sport, dünyanın heyecan verici roadster'ı olmasıyla dikkat çekiyor.

Açılabilir tavana sahip yeni Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'un geliştirilmesindeki temel zorluk, Bugatti Veyron'un sabit tavanının benzersiz yapısından kaynaklanıyordu. Aracın tasarımında sağlamlık ve hafifliğin optimum şekilde bir araya getirilmesi, orijinal modelin monokok yolcu kabininin bir yandan son derece dayanıklı, diğer yandan da minimum ağırlığa sahip olmasını sağlıyor. Bu, aracın yapısında önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. Tavan bu kombinasyonun ayrılmaz bir parçası olduğundan, açıldığında aracın sağlamlığının ve çarpışma direncinin korunabilmesi ve meydana gelebilecek yan darbe ve vurulma etkilerine karşı ek bir koruma sağlanabilmesi için yük dengelerinin tamamen yeniden tasarlanması gerekiyordu. Sonuç olarak, taban, marşpiyel ve transmisyon tünelinin çevresindeki monokok yapı güçlendirildi. Karbon fiber destek kullanılarak B-sütunları çapraz olarak sağlamlaştırıldı.
Türkiye'de ilk defa görücüye çıkan Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'un anahtar teslim satış fiyatı 4.3 milyon Euro.


Daha yeni Daha eski