2008 DODGE AVENGER 100 KİLOMETREDE NE KADAR YAKIT TÜKETİMİ YAPAR?


Soru Sayın Volkan Arpınar'dan; DODGE AVANGERLA İLGİLİ BİR SORU SORMAK İSTİYORUM 2008 MODEL DODGE 2.0 CRD SXT KM NE YAKAR ŞEHİR İÇİ TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR.


Cevap: Sayın Arpınar;
Öncelikle ilginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Dodge Avenger 2008 yılında kullandığım ve sürüş izlenimi yazdığım bir otomobildi. Dodge markasının göz bebeği Nitro kadar olmasa da meraklı için beğenilen bir araçtır.

Yakıt konusu sürüş izlenimi veya otomobil testi yazan herkes için fikir ayrılıklarının olabildiği bölümlerden biridir. Takdir edersiniz ki; bir aracın 100 kilometrede ortalama ne kadar yakıt tükettiği birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörlerden en önemlisi; sürücünün kullanım alışkanlıklarıdır. Aynı araç ile bir sürücü 100 kilometrede 8 litre yakıt tüketirken, diğer bir sürücü 11 litre yakıt harcayabilir. Ayrıca yakıt tüketiminde gidilen yol, güzergahın biçimi, yapılan hız ve kullanılan devirler, lastik ebatları ve havaları, araç içindeki ağırlıklarda önemli rol oynar.

Bu yüzden tam olarak bir tüketim litresi vermem doğru olmaz. Fakat özellikle seri kullanımlarda çok tutumlu bir araç olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Fabrika verilerine göre söylenen 100 kilometrede yakıt tüketiminden ortalama 3 litre daha fazla yakıt harcamıştım. Genelde zorladığımız birçok araçtan 100 kilometrede 2 ile 4 litre arasında daha fazla yakıt tükettiğimizi belirtmeliyim.

Aracı sakin, zorlamadan, amacına uygun bir sedan otomobil olarak kullanacaksanız yakıt tüketiminin oldukça makul olduğunu göreceksiniz. Bakımları düzenli yapılmış, çok yıpranmamış, ortalama kilometreli bir Dodge Avenger ile sorun yaşamazsınız.

Bir sonraki yazımda 2008 yılında yazdığım Dodge Avenger sürüş izlenimimi de okuyabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski