DODGE AVENGER SÜRÜŞ İZLENİMİ


Santa Monica’ya nasıl gidilir?

Sürüş izlenimi bölümüne ne zaman bir Amerikan otomobili konuk edeceğimizi öğrensem, bambaşka bir ruh haline bürünüyorum. Belki gereksiz ama nedense hemen gözümün önünde şu sahne canlanıyor: “Güneş yeni batıyor, Beverly Hills’de eğlence planları yapan Brandon, Kelly (hemen belirteyim kendisiyle aramda özel çekim alanları mevcut), Dylan ve Brendon’ın yanından geçerken, çok iyi bilmeme rağmen! Santa Monica sahiline nasıl gideceğimi soruyorum...Evet bencede gereksiz bir sahne ama yapacak birşey yok. Hayallere sınır çizilemiyor tıpkı suya yazı yazılamadığı gibi. Gerçi ben onu da yapmış biriyim ama korkmayın şimdi anlatmayacağım. Başka bir Amerikan’da inşallah...


Neyse konumuza geçelim. Tüm bu senaryoyu yazmama sebep olan Dodge markasının Avrupa’daki pazara sunduğu (Viper, Caliber ve Nitro’dan sonra) dördüncü araç Avenger. “Satın alınabilir güç” sloganıyla D segmentine iddalı bir giriş yapan Dodge, Avenger modeliyle Kuzey Amerika dışındaki pazarlarda payını artırmayı hedefliyor. Avenger, her geçen gün ayak seslerini daha da gür duyduğumuz Dodge otoritesinin tüm karakteristik özelliklerini taşıyor. Artık Dodge’un imzası olan çapraz ızgara şeklindeki panjur ve modern dörtlü farları Avenger’da da kendini gösteriyor. Kaputun üstüne preslenmiş ikiz şeritler ön bölümdeki akıcılığı tamamlıyor.

Sinirli bakışlara sahip olan Avenger çevresinden ürkek bakışlar alıyor. Dodge Charger’ın çizgilerini taşıyan otomobilin kaslı arka omuzları, arka kapılardaki kabarık yüzeyleri ve düz hatlı arka spoiler’i agresif görünümü destekleyen önemli detaylar. İç mekanı çok konforlu olan Avenger’ın özellikle koltukları övgüyü hak ediyor. Misafirlerini rahat ettirebilen deri koltuklar, lüks duygusunu da yaşatıyor. Tüm Avenger modellerinde standart olan içecek soğutma kutusu Chill Zone, yolcu tarafında torpido gözünün üst panelinde bulunuyor ve dört adet 500 ml içecek şişesini soğutabiliyor. Amerikan otomobillerinde evo ekibinin her seferinde üzerinde durduğu konu; müzik sistemi. İnanılmaz derecede kaliteli ve temiz ses veren bir müzik sitemi, Avenger’ın zaten var olan sürüş keyfini misli misli katlamasına sebep oluyor.

Kullandığımız SXT versiyonunda VVT sistemine sahip 2.4 litrelik benzinli güç ünitesi görev yapıyor. 6000 d/d’de 170 HP güç ve 4500 d/d’de 220 Nm tork üreten motor, Avenger’ın seri hareketler yapmasına izin veriyor. 10.4 saniye de 100 km/s’ye ulaşan Avenger’ın tüketim oranlarıysa biraz fazla. Şehir içinde ortalama 12.3 litre yakıt tüketen Avenger, zorlandığında daha da müsrifleşebiliyor.
 
Ülkemizde Amerikan kasları her geçen gün kendini biraz daha hissettiriyor. Motor olarak eski Amerikan’lar gibi büyük hacimlere sahip olmasalar da, tasarımlarıyla hala haşmetliler... Dodge Avenger, profilden bakıldığında değişik arka cam tasarımıyla coupe karoserli otomobilleri andırıyor. Kısa camlar ise tipik bir Amerikan özelliği.

Daha yeni Daha eski