LAND ROVER DİSCOVERY SPORT TESTİ




USTALIK ESERİ - LAND ROVER DISCOVERY SPORT
Arazi araçlarıyla ünlü Land Rover, tecrübesini yeni modellerine aktarmaya devam ediyor. İşte onlardan biri; Discovery Sport.
Değişen dünyayı yakalamak, geleceğe yönelik projeksiyonu iyi yapmak her sektörde önemli, ama teknolojinin sınır koyulamaz hale geldiği, beğenilerin hızla değişebildiği otomotiv sektöründe daha da önemli diyebilirim. Çünkü bugün çok satan bir modelinizin beş yıl sonra esamesi bile okunmayabilir. Veya büyük yatırımlarla piyasaya sürdüğün yeni bir model koca markanın sonunu getirebilir. Bu nedenle hem var olanı korumak,  hem de sektörün ve tüketicinin isteklerine karşılık verecek yeni modeller üretmek gerçekten zor ve riskli bir iş. Fakat büyük marka olmak kolay değil, bazen çok beğenilen modellerinizi bile risk alarak değiştirmelisiniz. Tıpkı Land Rover’ın yeni Discovery Sport modelinde yaptığı gibi!



Discovery modeli, köşeli hatları ve sert çizgileriyle meşhur, kendine has duruşu olan ve genel olarak beğenilen bir model. Ama Discovery Sport ise sanki kardeşine nazire yaparcasına çok daha yuvarlak çizgilere sahip, “ben senden çok, ama çok farklıyım” diyen bir araç gibi. Sport modeline farklılıklar olması tabii ki doğal, ama bu durumu sadece bir fark olarak değil geleceğe yönelik bir strateji değişimi olarak da okumak mümkün. Çünkü Discovery Sport artık tasarımı ve görüntüsüyle daha yumuşak, hedef kitlesini genişletmiş bir araç. Aynı zamanda da muhafazakar kullanıcıları için yine harika bir arazi performansı sunuyor, hatta en üst düzey destek sistemleriyle daha da inatçı olduğunu söyleyebilirim.


Benim kullandığım araç 2.0 litre Si4 olarak kodlanan 240 beygir gücündeki benzinli modeldi. Evet baştan söyleyeyim, biraz fazla yakıyor. Özellikle şehir içinde sağ ayağınıza hakim olamazsanız 100 kilometrede ortalama 15-16 litreyi görebiliyorsunuz. Fakat araç içinin konforu, sürüş hissi, sade ve şık tasarımın etkisiyle “Yaksın be, canı sağolsun aslanımın!” demeniz çok kısa sürüyor.



Discovery Sport’u geçen yıl özel bir organizasyonda sadece ağır arazide zorlama şansım olmuştu. Gerçekten hayran bırakan bir performansı var. Kesinlikle görmeden, kullanmadan inanamayacağınız engelleri aşabiliyor. “Yok artık, buradan da geçemez!” dediğiniz engelleri geçtikçe Land Rover markasına ve tecrübesine saygınız artıyor. Arazi dışında da konforlu, geniş ve teknolojik bir model olarak keyif veren Discovery Sport’un yine 2.0 litre 180 beygir Td4 dizel versiyonu da bulunuyor. “SE”,“HSE” ve “HSE Luxury” donanım paketleriyle sunulan aracın “SE” versiyonun haricindeki diğer versiyonların benzinli ve dizel motorlu modellerin fiyatları aynı. Bu durum güzel bir alternatif bence.

Teknik özellikler 
Land Rover Discovery Sport 2.0 Si4
240hp – 2.0 litre
340nm tork
Karma yakıt tüketimi: 8.0 litre
0-100 km/s : 8.2 saniye
Maksimum hız: 199 km/s
Test aracı fiyatı: 333.000 TL



Daha yeni Daha eski