VOLVO RİDE PİLOT'U TANITTI!

Volvo Cars’ın, Ride Pilot adlı denetimsiz otonom sürüş özelliği ilk olarak Kaliforniya eyaletindeki kullanıcılara tanıtıldı.
Ride Pilot, Volvo Cars’ın gelecek nesil tamamen elektrikli otomobillerinde yer alacak sektörün öncü güvenlik standardını esas alarak, müşterilere daha fazla zaman kazandırmayı ve bir Volvo’yu daha rahat ve eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Otoyollarda kullanım için güvenli olduğu doğrulandıktan sonra Ride Pilot’un, şirketin yakında tanıtılacak olan tamamen elektrikli SUV modelinde ek abonelik şeklinde sunulması planlanıyor. Şirketin yeni amiral gemisi bu yıl içinde tanıtılacak.

Volvo Cars; kablosuz yazılım güncellemeleri ve ileri teknoloji sensör kurulumu ile yeni nesil otomobillerinde güvenlikte yeni bir standart belirliyor. Kullanılan yazılım, otonom sürüş yazılım şirketi Zenseact, Volvo Cars’ın şirket içindeki geliştirme ekibi ve teknoloji ortaklarından Luminar’ın ekibi tarafından geliştirildi. Sensör kurulumu, Luminar tarafından geliştirilen yazılımla iç içe çalışan ileri teknoloji Iris LiDAR da dahil olmak üzere iki düzineden fazla sensörden oluşuyor.
Bu yazılım-sensör kombinasyonu ve sağladığı güvenlik, Volvo Cars’ın yakında çıkacak tamamen elektrikli SUV modelinde ilk günden itibaren standart olacak ve zamanla gelişecek. Ride Pilot, Volvo Cars’ın hassas doğrulama ve test protokolünden geçtikten sonra müşterilere sunulacak. Doğrulama ve test protokolü, teknolojinin farklı koşulda otoyollarda kullanım için güvenli olduğunun onaylanmasını içeriyor.
 
Volvo Cars, bu doğrulama sürecinin bir parçası olarak Zenseact ile birlikte İsveç’teki yollarda otonom sürüş işlevlerini zaten test ediyor ve Avrupa ve ABD genelinde veri topluyor.  Şirket, bu yılın ortasına kadar iklim, trafik koşulları ve yasal düzenlemelerin otonom sürüş için uygun bir ortam sağlayan Kaliforniya yollarında testlere başlamayı planlıyor.

Sürücüler, Ride Pilot’u kullanarak, sürüş sırasında zaman kazanabilecek ve bu zamanı okuma, yazma, çalışma veya sosyalleşme gibi ikincil faaliyetler için kullanabilecek. Bu özellik ayrıca, yoğun veya sıkışık trafikteki sürüşün getirdiği zihinsel yükü azaltarak, sürücünün hedefe dinlenmiş ve enerjik olarak varmasına yardımcı olabilecek. “Ride Pilot” ismi, sürücünün neler bekleyebileceğini ifade ediyor. Volvo Cars, otonom sürüş anında sürüşün sorumluluğunu alarak sürücüye konfor ve iç huzur sunuyor.



Daha yeni Daha eski