VW JETTA HYBRİD, YENİ GOLF ve YENİ BEETLE İSTANBUL AUTOSHOW'DA


Volkswagen'den Avrupa Prömiyeri
Volkswagen Binek Araç İstanbul Auto Show’da otomobil tarihinin efsane modelleri arasında yerlerini alan Golf ve Beetle modellerinin yeni nesillerini otomobil severlerle buluşturuyor. Fuar’da ayrıca Volkswagen’in ilk kez 1,4 litrelik TSI motorda kullandığı hybrid teknolojisine sahip Jetta Hybrid modelinin de Avrupa Prömiyeri gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en verimli otomobillerinden biri; Jetta Hybrid
Volkswagen Binek Araç, Dünyanın en verimli otomobillerinden biri olan Jetta Hybrid’in Avrupa Prömiyeri’ni İstanbul Autoshow’da gerçekleştiriyor. 150 PS’lik güç sağlayan yüksek teknolojili TSI motor ve sıfır emisyonlu 20kW’lık (27 PS) elektrik motoruna sahip Jetta Hybrid son derece performanslı ve verimli bir sürüş sunuyor. Bu sportif sedan geleneksel sürüş sistemleriyle karşılaştırıldığında yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor. Şehir trafiğinde, yakıt ekonomisi avantajı yüzde 30’la kadar çıkan Jetta Hybrid, ayrıca sadece elektrikli modda kullanıldığında sıfır emisyon değeri veriyor.

En hızlı hybrid; Jetta Hybrid
Volkswagen Jetta Hybrid, verimli olmasının yanısıra son derece de performanslı bir model. Aerodinamik olarak özel olarak modifiye edilen bir Jetta Hybrid, hız denemelerinin yapıldığı ve yüzeyi tuzdan oluşan Bonneville’de gerçekleştirilen rekor denemesinde 298 km/s hıza ulaşarak, bir dünya rekoruna imza attı. Motor Trend yazarlarından Carlos Lago tarafından kullanılan otomobil 298.363 km/s yaparak hybrid modeller arasında en yüksek hıza ulaşan otomobil oldu.


Bir otomobilde aranan her şey Yeni Golf’te var.1974 yılında pazara sunulmasıyla birlikte yeni bir sınıfın oluşmasını sağlayan ve bugüne kadar 30 milyon adede yakın bir satış rakamına ulaşan Golf modelinin yedinci nesli önümüzdeki günlerde Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye’de üçü benzinli; biri dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Yeni Golf, 42 bin 900’den başlayan fiyatlarla satın alınabilecek.

Bugüne kadar geliştirilen en iyi Golf ünvanını taşıyan yedinci nesil Golf, malzeme, işçilik kalitesi, konfor ve teknolojisiyle sınıfının üzerinde konumlanıyor.Volkswagen’in sunduğu tüm yeni sürüş destek sistemlerinin; ESP (elektronik stabilizasyon programı), XDS (elektronik dinamik diferansiyel kilidi), DSR (dinamik direksiyon önerisi), ikincil çarpışma freni ve yorgunluk tespit sisteminin standart olarak sunulduğu Yeni Golf, tüm motor seçeneklerinde bulunan BlueMotion Technology özelliği sayesinde ‘Start/Stop’ ve ‘fren enerjisi geri kazanımı’ gibi teknolojilerin sağladığı düşük yakıt tüketimi ve karbon salınımı ile çevre dostu yolculukları mümkün kılıyor.


Yeni Golf ailesinin benzinli versiyonları 1,2 TSI 105 PS, 1,4 TSI 122 PS ve 1,4 TSI 140 PS, BlueMotion Technology ile sunuluyor. Ayrıca, yine 1,4 TSI 140 PS versiyonunda ACT adı verilen aktif silindir yönetimi sistemi mevcut. Aktif silindir yönetimi “ACT”, 140 PS’lik motorun 100 km’de sağladığı 4,8 litrelik yakıt tüketimi değeriyle, bir önceki nesilden yüzde 16 oranında daha tasarruflu. Yeni Golf’ün yine BlueMotion Technology ile donatılan dizel versiyonu ise 1,6 litrelik TDI motora sahip ve 105 PS güç üretiyor.

Midline Plus, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satın alınabilecek olan Yeni Golf, daha güvenli, daha konforlu ve boyutları itibariyle bir önceki nesle göre daha geniş olmasına karşın, 100 kg’a kadar daha hafif. 1.2 TSI 105 HP Midline Plus donanımıyla ve 42 bin 900 TL’den başlayan Tavsiye Edilen Anahtar Teslim fiyatlarıyla Yeni Golf, Kasım ayı 2’inci haftası itibarıyla satışa sunulacak.

Volkswagen’in devrim niteliğindeki modüler platform yönetimi MQB üzerinde yeniden tasarlanan 7. nesil Golf, yeni multimedya sistemleri, gelişmiş sürüş destek sistemleri, yeni iç ve dış tasarımıyla segmentinin standartlarını yeniden belirliyor. Bir önceki versiyona göre 13mm daha geniş olan Golf VII’nin bagaj hacmi de önceki nesle oranla 30 litre artırılmış. Ayrıca Yeni Golf’te ikincil çarpışma freni (Multi Collision Brake) ve yorgunluk tespit sistemi (Fatigue Detection) gibi gelişmiş güvenlik sistemleri standart olarak sunuluyor.


Beetle artık daha sportif
Volkswagen Binek Araç, İstanbul Autoshow’da bir başka efsane modelini daha otomobil tutkunlarıyla buluşturuyor: Beetle modelinin yeni nesli ‘The Beetle’. Türkiye’de, DSG şanzımana sahip 1,4 TSI 160 PS ve hem DSG hem de manuel şanzımanla sunulan 1,2 TSI 105 PS benzinli motorlarla yer alacak olan ‘The Beetle’, tasarımı, fiyatı ve yüksek standart donanım listesiyle son derece iddialı. The Beetle, Beetle ve Design olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip.

Türkiye’de de son derece sevilen ve özel bir müşteri grubuna hitap eden Beetle’ın yeni nesli, ilk planda DSG şanzımana sahip 1,4 TSI 160 PS ve hem DSG hem de manuel şanzımanla sunulan 1,2 TSI 105 PS’lik versiyonlarıyla alınabiliyor.

Farklı modele, farklı uygulama; The Beetle iPad’ten sipariş edilebiliyor
Pazarlama çalışmalarına entegre ettiği dijital uygulamalarla fark yaratan Volkswagen Binek Araç, ‘The Beetle’ için de sıradışı uygulamalar gerçekleştiriyor. Bunlardan ilki, ‘The Beetle’ için hazırlanan iPad uygulaması; uygulamada modelle ilgili tüm yenilikler, özellikler, donanım detayları ve merak edilen her şey iPad üzerinden eğlenceli bir şekilde kullanıcıya aktarılıyor. Ayrıca araç oluşturucu özelliği sayesinde istenilen renk ve jant seçeneği kullanarak kullanıcıya özel bir The Beetle oluşturulabiliyor ve Facebook, Twitter gibi sosya mecralarda paylaşılabiliyor.


Tasarımı ve donanımlarıyla son derece iddialı
Beetle, standart olarak sunduğu donanım özellikleriyle de son derece iddialı; Beetle ve Design olmak üzere iki farklı donanım seviyesinde sunulan ‘The Beetle’ın 1,4 TSI 160 PS DSG versiyonu sadece Design donanım seviyesiyle, 1,2 TSI 105 PS ise her iki donanım seviyesiyle alınabiliyor.

Beetle donanım seviyesinde, 16” Whirl alüminyum alaşımlı jantlar, ön/arka park sensörleri, lastik basınç uyarısı gibi özellikleri içeren Teknoloji Paketi, ön kol dayama, hız sabitleyici, Klimatik gibi özellikleri içeren Konfor Paketi ve RCD 310 radyo, CD, Mp3 çalar standart olarak sunuluyor. The Beetle, 22 bin 900 Euro’dan başlayan Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatları ile dikkat çekiyor.

Design donanım seviyesinde ise, 17” Rotor alüminyum alaşımlı jantlar, %65 karartılmış arka ve arka yan camlar ile yağmur/far sensörü, kararan iç dikiz aynası gibi özellikleri kapsayan Işık ve Görüş Paketi, turbo basıncı, yağ sıcaklığı ve kronometre gibi özelliklerin yer aldığı ek gösterge paneli, 3 renkli ambiyans aydınlatması ve RCD 510 radyo, CD, Mp3 çalar standart olarak sunuluyor. Design donanım seviyesinde ayrıca sadece 1,4 lt TSI 160 PS versiyonda standart olarak yer alacak olan arka spoyler de mevcut.

Efsanelerin buluşması: Beetle Fender ® Edition
Gitar ve amfi üretiminde bir efsane haline gelen Fender ®‘in ürettiği özel Hi-Fi ses sistemiyle donatılan özel model Beetle Fender ®Edition, Volkswagen Binek Araç’ın sergilediği The Beetle modelleri arasında dikkat çekiyor.

400 watt’lık ses sistemiyle ilgi çeken Beetle Fender ® Edition, iki renkte üretilecek : 'siyah‘ ve 'sedefli derin siyah‘. Standart olarak 18-inç jantla sunulan Beetle Fender ® Edition bir çok krom ayrıntısıyla göze çarpıyor. Standart özellikleri arasında Bi-Xenon farlar ve LED gündüz farları da yer alan özel serinin içi de çok zarif bir görünüme sahip. Modelin öne çıkan ayrıntalarından biri, birçok Fender ® gitarında olduğu gibi iki renkli ahşaptan oluşan dashboard ve üzerindeki krom Fender ® logosu. Beetle Fender ® Edition’da sunulan diğer standart özellikler arasında spor koltuklar ve USB arabirimi (Medya-In) sayılabilir.

Daha yeni Daha eski