NİSSAN JUKE NİSMO VE FACEJUKE TANITILDI


Nissan Juke Nismo tanıtıldı.
Nissan Türkiye, 2-11 Kasım 2012 tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek olan 14’üncü Uluslararası Otomobil Fuarı İstanbul Autoshow 2012’de Juke Nismo modelinin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. İstanbul Autoshow kapsamında Türkiye lansmanı yapılan Nissan Juke Nismo, 2013 yılının 2’inci çeyreğinde Türkiye yollarında olacak.

Nismo, Nissan’ın en başarılı yarış otomobilleri ile aynı DNA’ya sahip
Nismo adının Nissan Motorsports’dan geldiğini belirten Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, Nismo’nun Nissan’ın Japonya’daki motor sporları departmanı tarafından geliştirildiğini söyledi. Spor odaklı kullanım, performans ve heyecanın yanı sıra farklı bir tasarım ve bireysellik seçeneklerini sunan Juke Nismo, standart Juke modelinin radikal tasarımını Nismo’nun motor sporları alanındaki uzmanlığından esinlenerek gerçekleştirilen sportif performans artırımı ile birleştiriyor.


Nissan’ın en başarılı yarış otomobilleri ile aynı DNA’ya sahip olan Nissan Nismo’ya özel yenilenen iç ve dış tasarım, 2WD manüel şanzıman veya 4WD CVT şanzıman seçenekleri, Nismo’yu segmentinin ilk ulaşılabilir performans değiştiricisi yapıyor.

İstanbul Autoshow’da Türkiye için görücüye çıkan, mevcut DIG-T modeline uyarlanan Juke Nismo, doğrudan enjeksiyonlu 1,6 litre benzinli turbo motorun kendisine göre ayarlanmış bir versiyonu ile çalışıyor. Bu motor 6.000 devirde 190 bg güce, 2.400–4.800 d/d aralığında ise 240 Nm torka sahip. Performans açısından bakıldığında, otomobilin 200km/s maksimum hıza sahip 4WD modeli 0'dan 100 km/s hıza 8.2 saniyede çıkarken, 215 km/s maksimum hıza sahip 2WD versiyonu ise 7.8 saniyede çıkabiliyor.


Autoshow’a özel fotoğraflı Juke
Nissan Türkiye, Autoshow için düzenlediği Facebook kampanyası ile sayfa takipçilerinin fotoğraflarını taşıyan Juke tasarladı. Nissan Türkiye’nin Facebook sayfasından başlatılan kampanya ile Juke üzerinde fotoğrafının yer almasını isteyenlerin seçtikleri fotoğraflar Autoshow’daki aracın üzerinde özel baskı ile yer aldı.


Daha yeni Daha eski