PEUGEOT 301 İLK İZLENİMLER


Yeni Peugeot 301, markanın en yeni ve önemli kozlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ülkemizde kompakt sedanlarda ciddi bir "tutuculuk" olduğunu da göz önüne aldığımızda yeni Peugeot 301'in ne denli iddialı olduğunu anlayabiliriz. Türkiye piyasaya şartlarına çok uygun bir model olarak düşündüğüm aracın sedan olması ciddi bir avantaj, fakat lansmandan önce beni düşündüren şey fiyatıydı. Eğer yeni bir model bu sınıfta iddialı olmak istiyorsa fiyat etiketinin de buna uygun olması gerekiyordu. Çünkü ciddi satış rakamlarına ulaşmak için filo araç satışı gibi enstrümanlarında kullanılmasını gerektiriyor.


Peugeot 301'in 29 bin 900 TL'den başlayan fiyatı bu noktada önemli bir kırılma noktası. Yeni bir araç, sedan, "küçük 508" denecek kadar şık ve fiyatı iyi. Tüm bunları birleştirdiğimde Peugeot 301'in iyi bir stratejiyle yola çıktığını düşünüyorum. Sektördeki daralmanın etkilerini ne kadar hissedecek orası henüz belli değil, ama sınıfının hatırı sayılır oyuncularından biri olacağı kesin. Bu arada Peugeot'un henüz yeni 208'in tanıtımını yaparken 301'i de sektöre sunmasının da riskli, ama hesap edilmiş bir adım olduğu da gerçek.


Aşağıda yeni Peugeot 301 ile ilgili daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Yeni Peugeot 301’in halka yönelik dünya prömiyeri, 1 Kasım 2012 tarihinde Türkiye’de düzenlenecek İstanbul Auto Show Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Aynı anda Türkiye’de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak.

Markanın tüm dünyada satış hacmi açısından zamanla en önemli modellerinden biri olacak Peugeot 301, sınıfının merkezinde konumlanıyor. 301, sıcak ülkeler, soğuk ülkeler, bozuk yollar gibi farklı kullanım ve yol koşullarına uyum gösterecek şekilde geliştirildi.


4,44 m uzunluğundaki araç rakiplerinin bir adım önüne geçmesini sağlayan cömert mimarisi ile ayırt ediliyor.

Böylelikle sınıfında referans özellikler sunuyor :
 Sınıf lideri dingil mesafesi : 2,65 m
 Arka koltuklarda rekor oturma alanı genişliği : 121 mm’lik diz boşluğu
 640 litrelik rekor bagaj hacmi
 Her durumda sürüş keyfi sağlayan, Peugeot’nun bilgi birikiminden kaynaklanan üstün konfor seviyesiyle birlikte güvenli sürüş özellikleri,
 Çok sayıda güvenlik donanımı: ESP, ABS, 4’e kadar hava yastığı, acil fren destek sistemi, ISOFIX, vs.
Aynı şekilde, son nesil benzinli ve dizel motor seçenekleri, 72 hp ile 115 hp arasında değişen güçleri ve manuel, robotize veya otomatik vites kutularıyla birlikte hedef pazarların beklentilerine uyarlandı :
 Manuel veya robotize vites kutulu 1.2 l VTi 53 kW (72 hp)
 Manuel veya otomatik vites kutulu 1.6 l VTi 85 kW (115 hp)
 Manuel vites kutulu 1.6 l HDi 68 kW (92 hp)

Modernliğin sembolü 301 böylece, sürüş keyfi ve düşük yakıt tüketimini birleştiren teknolojisi sayesinde, 208’den sonra, Peugeot ürün gamının yeni benzinli 3 silindirli (1.2 l VTi) motor gamından yararlanacak ikinci modeli olacak.

301, iç mekanda elektronik klima, cruise control, Bluetooth eller serbest kit ve USB bağlantılı radyo / CD / MP3 çalar, uzaktan kumandalı bagaj kapağı, araç içinden bagaj açma ve arka park yardımı gibi mükemmel bir konfor düzeyi sağlayan modern donanımları bir araya getiriyor.

Yüksek sürüş keyfi sunan emniyetli ve güvenilir bir aile otomobili olmak 301’in hedeflediği çok sayıda ülkede Peugeot’yu başarılı kılan özellikler. Gerçekten de Peugeot 100 yıldan daha uzun geçmişi olan (1889) köklü bir otomobil üreticisi ve otomobil dünyasına damgasını vurmuş ve halen dikkat çeken çok sayıda sedan modelin tasarımcısı (404, 504, 305, 505, 405, 406, 407, 408, 508) konumunda bulunuyor.
Avrupa’da Vigo (İspanya) Fabrikası’nda üretilen yeni Peugeot 301’in uluslararası basın için ilk gösterimi ve tanıtımı dünya prömiyerinde Paris Otomobil Fuarı’nın Basın Günleri’nde yapıldı. Halka yönelik dünya prömiyeri, 1 Kasım 2012 tarihinde Türkiye’de düzenlenecek İstanbul Auto Show Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Aynı anda Türkiye’de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak. İkinci bir aşamada Çin planlanıyor.


Daha yeni Daha eski