BOM AKADEMİ KAR VE BUZ SÜRÜŞ ETKİNLİĞİNE KATILDIM

Daha önce birkaç kez Finlandiya - Lapland bölgesinde katıldığım kar ve buz sürüş etkinliğinin bir benzerine bu yıl Çıldır'da katıldım. Bu satırları yazmak bile benim için büyük keyif çünkü ülkemiz adına gerçekten sevindirici bir durum. Kuzey Avrupa ülkelerinde düzenlenen organizasyonlara katıldığımda; "Neden bizde de yok böyle özel fikirler?" diyerek hayıflandığımı hep hatırlarım. Ama işte gün geldi ve aynısını hatta bazı yönlerden daha iyisini ülkemizde de görebildik. Örneğin; yurt dışındaki aktivitelerin hiçbirinde Land Rover Experience off-road sürüşüne benzer bir etap yoktu!
Tahmin edersiniz ki böyle büyük organizasyonlarda işlerin aksamaması için çok çalışmak, her detayı düşünmek gerekir. Ve bence en önemlisi özverili ve işin ehli bir ekibe ihtiyaç duyulur. İşte tam bu noktada 2008 yılında kurulan, 13 seneye ulusal ve uluslararası platformlarda kazanılmış 18 şampiyonluk sığdıran Borusan Otomotiv Motorsport’un deneyimlerini aktarmak amacıyla ve sosyal sorumluluk bilinciyle 2015 yılında faaliyete geçen BOM Akademi'den bahsedebilirim. Ekibin enerjisi oldukça yüksek ve buz gibi soğuk havada saatler süren sürüş aktivitelerine rağmen yüzlerindeki tebessüm hiç eksilmiyor. Eğlendirmenin yanı sıra öğretici bir etkinliğin baş aktörleri olduklarının farkındalar.  
Peki bu etkinlik genel hatlarıyla nasıl geçiyor? Bu yıl 7.’si gerçekleştirilen etkinlikte; buz kalınlığı 40 santimetreyi aşan Çıldır Gölü üzerinde Temel Eğitim, Drift ve Yarış pisti olmak üzere toplam 3 parkurda sürüş gerçekleştirildi.  BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde hem standart kış lastikleri hem de çivili yarış lastikleri ile otomobillerin ekstrem kış koşullarındaki kabiliyetlerini test etme fırsatı bulduk. BMW’nin yüksek performanslı otomobillerini içeren BMW M ailesinden; BMW M8 Competition Coupé, BMW M4 Competition Coupé ve BMW M240i xDrive Coupé modelleri ile birlikte BMW 420i Coupé, BMW 320i gibi modelleri de deneyimleyebildik. Özellikle donmuş Çıldır Gölü üzerinde gece etabına çıkmak harikaydı.
Katılımcılar ayrıca, Kısır Dağı’ndaki off-road parkurunda yine BOM Akademi eğitmenleri eşliğinde en yeni elektrikli güç aktarma organlarını destekleyen işlevsel D7x mimarisi üzerinden yükselen Land Rover Defender araçlarla ekstrem koşullarda kar sürüşü gerçekleştirdi. Land Rover’ın ikonik modeli Land Rover Defender, zorlu yol koşullarındaki off-road kabiliyetiyle farkını ortaya koydu. Yeme-içmeden sürüş aktivitelerine kadar her detayıyla alkışı hak eden etkinlik için Borusan Otomotiv'i de tebrik etmek gerekiyor. Kars, Ardahan ve Çıldır Gölü'nün tanıtımına katkı veren ve aynı zamanda bölge insanına da fırsat yaratan bu etkinliğin ilerleyen yıllarda yurt dışından da çok fazla katılımcı alması en büyük dileğim. Bazı farklılıklar olsa da genel anlamda neler yaşandığını izlemek isteyenler için 3 yıl önce katıldığım organizasyon videosunu aşağıya bırakıyorum.
İyi seyirler :)

Daha yeni Daha eski