HYUNDAİ YENİ İKONLARIYLA SAHNEDE

Hyundai’nin su, hava ve topraktan esinlenilerek yaratılan 3 farklı aracı kapılarını İstanbul Auto Show için açtı.
Hidrojenle çalışan ve sadece su açığa çıkararak çevreyi hiç kirletmeyen yakıt hücreli ix35 Fuel Cell, markanın gelecekteki tasarım ve teknoloji felsefesini yansıtan ve doğadaki nesnelerden dizaynı oluşturulan elektrikli i-oniq konsepti ve Hyundai’nin rüzgardan ilham alınarak hazırlanan yeni nesil Santa Fe modelleri ilk kez Türk tüketicisiyle buluştu. Hyundai standında ayrıca Türkiye’de üretilen ve tüm Avrupa’ya ihraç edilen Yeni i20, Mart ayında satışına başlanan Yeni i30 ve wagon versiyonu i30 CW, navigasyon sistemli yeni donanım paketleriyle satışa sunulan Elantra, ait olduğu segmentte tüm ihtiyaçlara cevap veren Accent Blue, prestijin simgesi i40 ve SUV segmentinde tüm dengeleri değiştiren ix35 gibi model yelpazesinde yer alan tüm araçlar da 2’nci Salon’daki Hyundai standında yerini aldı.


Hyundai ix35 Fuel Cell
Hyundai, Eylül ayı sonunda yapılan Paris Otomobil Fuarı’nda, ix35 Fuel Cell (Yakıt Hücreli Elektrikli Araç) modelinin 2012 sonunda seri üretimine başlayacağını ilk kez duyurdu. Hyundai böylece “zero-emission” olarak adlandırılan ve sıfır emisyon salımı sayesinde çevreye hiç zarar vermeyen araçların seri üretimine ilk başlayan üretici olacak. Global otomotiv endüstrisinde devrim niteliği taşıyan bu açıklamanın başrol oyuncusu olan ix35 FCEV, Paris’ten sonra ilk kez İstanbul Auto Show’da Türk tüketicisinin karşısına çıktı.

Gelişmiş teknolojiyle üretilen ix35 Fuel Cell, sadece hidrojen ile çalışıyor. Yakıt hücreleri bu hidrojeni elektriğe dönüştürerek aracın hareket etmesini sağlıyor ve bu işlem sonucunda hidrojen ile oksijenin tepkimeye girmesi nedeniyle sadece su açığa çıkarak çevreye hiç zarar verilmiyor. Hyundai ix35 Fuel Cell, aslında sürüş özellikleri ve performans olarak standart ix35 ile aynı, ancak günümüzdeki elektrikli araçlardan daha verimli. Hidrojen dolumu yine yakıt dolumu gibi birkaç dakika süren ix35 Fuel Cell, 0’dan 100 km/s hıza 12,5 saniyede ulaşıyor, maksimum 160 km/s hıza çıkabiliyor ve arada başka bir doluma gerek duyulmaksızın tam 588 km yol yapabiliyor.


Hyundai i-oniq Concept
Hyundai’nin gelecekteki tasarım ve teknolojisinin ilk ipuçlarını veren ve doğadan esinlenilerek tasarlanan i-oniq konsepti, İstanbul AutoShow 2012’nin en çok dikkat çeken otomobillerinden biri oldu. Hyundai’nin yeni nesil modellerinin atası olan i-oniq Concept, spor hatcback tasarıma sahip bir otomobil. 1.0 litrelik 3 silindirli benzinli motoru ile 61 PS güç üreten i-oniq, benzinli motorla aynı şanzıman üzerinden güç aktaran elektrik motoru ile birlikte, toplam 109 PS güç elde ediyor. Bu sayede sadece elektrik motoru ile 120 km menzile sahip olan i-oniq’in menzili 700 km’ye çıkmış oluyor. Sadece 45 g/km emisyon değerine sahip i-oniq, 145 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.


Hyundai Santa Fe
Hyundai’nin SUV segmentindeki üstün tecrübesini ortaya koyan Santa Fe, baştan aşağıya yaratılan üçüncü nesliyle İstanbul Auto Show 2012’de Hyundai standında yerini aldı. Tasarımı kadar motor seçenekleri, yüksek teknolojisi ve konfor ekipmanlarıyla da tüm dikkatleri üzerine çeken Yeni Santa Fe’nin fuarın en çok ilgi gösterilen araçlarından biri oldu.

Hyundai’nin akıcı tasarımı doğrultusunda rüzgardan ilham alınarak dizayn edilen ve “Storm Edge” felsefesine sahip olan yeni Santa Fe, bir önceki jenerasyona göre daha uzun, daha geniş ve daha yüksek. Çok daha kaslı, agresif ve karakter sahibi bir görünüme sahip Yeni Santa Fe, alçaltılmış tavan çizgisi ve daha eğimli ön camı ile dikkat çekiyor. Hyundai’nin akıcı tasarım felsefesi ile dizayn edilen Yeni Santa Fe’nin, heybetli ama bir o kadar da dinamik bir görünümü bulunuyor. Yeni Santa Fe, tüm dünyada güçleri 174 PS ile 294 PS arasında değişen 6 motor seçeneği ile piyasaya sunulacak. Motor seçeneklerine göre gücünü 2 ya da 4 tekerden çekiş sistemi ile yola aktarabilen Yeni Santa Fe, yol durumuna ve sürüşe göre ön ve arka akslarda güç dağılımını otomatik olarak gerçekleştiriyor. Arka kısımdaki otomatik yükseklik ayarı sayesinde Yeni Santa Fe aracın stabilitesini en iyi şekilde sağlarken aynı zamanda konfordan da ödün vermiyor.
Bugüne kadar tüm dünyada yaklaşık 3 milyon adetlik satış adedine imza atan Santa Fe, Avrupa’da da toplam 350 bin adetlik satışa ulaştı. Yeni Santa Fe ile bu rakamların daha da artırılması hedefleniyor.


Hyundai standının en az modelleri kadar ilgi çeken diğer üyeleriyse güzelliğiyle herkesi büyüleyen Eda Taşpınar ve yeni nesil tüm Hyundai modellerinin yaratıcısı olan Thomas Bürkle oldu. Moda ikonu ve trend setter Eda Taşpınar, Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan’ın açılış konuşmasından sonra sahne alarak Thomas Bürkle ile yeni nesil Hyundai modellerinin nasıl tasarlandığı, nelerden ilham alındığı hakkında konuştu.

Daha yeni Daha eski